BURNOUT MASSAGE THERAPY

Iedereen heeft wel eens van die dagen dat niets nog de moeite waard loont; voel je dit geregeld, kan je flink op weg zijn richting burnout. Gelukkig is herstel mogelijk en BMT kan je hierbij helpen.

Mechanische en chemische burnoutsymtomen?

De continue stress en verscheidenheid aan stressfactoren, zorgen ervoor dat een burnout zowel fysieke als biochemische gevolgen heeft. Spierspanning leidt tot branderige pijn in de schoudergordel, nek en rug. Migraine, verteringsproblemen, slechte slaap en andere problemen doen zich vaak voor. Een te grote uitgifte van stresshormonen (cortisol en epinephrine), heeft verstrekkende gevolgen voor je gezondheid.

Hoe kan BMT helpen?

Burnout Massage Therapy bestrijdt een burnout op verschillende manieren. Het verbreekt de cyclus van monotonie door een rustgevende, ontspannende ervaring waarbij zowel weefsel wordt gemanipuleerd voor pijnverlichting als gebruik         wordt gemaakt van menselijke aanraking om emotionele ongemakken te verhelpen. Een ervaren massagetherapeut kan de spierspanningen, het bindweefsel en blokkades losmaken die de oorzaak zijn van chronische pijn.