Meditatie heeft mijn ogen geopend! – Hugh Jackman

Posted: June 13, 2017 By:

“Meditatie geeft je wat je nodig hebt, wanneer je het nodig hebt. Het heeft letterlijk mijn leven veranderd” zegt de gekende auteur Hugh Jackman. “Mijn meest heldere ideeën en openbaringen gebeurden tijdens een meditatie. Alles wordt gewoon duidelijker en je krijgt oog voor de waarheid.” Hugh Jackman beoefent Transcendente meditatie, één van de technieken die je in onze praktijk ook kan ondervinden of aanleren.

Stressbestrijding en onrust verminderen

Eén van de belangrijkste voordelen voor Jackman was de vermindering van onrust. Jackman beschrijft zijn dwangmatige handelingen voordat hij ooit met meditatie in aanraking kwam. Elke keer als hij met de wagen voorbij een telegraafpaal reed, tikte hij vijf keer op de knie of bewoog hij zijn linkervoet. “Er was helemaal geen angst of een vorm van bijgeloof; iedere keer gebeurde het gewoon onverklaarbaar.” Door meditatie leerde Jackman dit dwangmatig gedrag te beheersen. “Tijdens meditatie kon ik alles loslaten. Ik ben niet Hugh Jackman, ik ben geen vader, ik ben geen echtgenoot. Ik dompel mezelf onder in een krachtige bron die heel creatief werkt. Ik neem er als het ware een bad in.”

“Voor mezelf, is meditatie de beste manier om mijn stress te beheersen. Daarom mediteerde ik voor ik de Oscars ging presenteren. Het is ook de reden waarom ik mediteer ‘s morgens en gedurende de lunchpauze op de filmset.”

Een (nog) betere acteur worden

Jackman ontdekte dat hij door meditatie zijn stress kon verminderen waardoor hij nog beter kon presteren op de set.  “Voor elke rol, zijn er altijd elementen die nieuw zijn en potentiële stress of onzekerheid kunnen bezorgen.” Dankzij meditatie waren zijn beslissingen kordater en kon hij beter de richtlijnen van de regisseur opvolgen.

“Ik kan nu beter stressvolle situaties aan. Wanneer ik uit de auto stap en de rode loper betreedt, terwijl 3000 fans mijn naam scanderen, dan connecteer ik met mijn innerlijke zelf. Meditatie is hetgeen wat mij authentiek maakt. Het is geen talent; iedereen kan het aanleren.  Je hoeft geen atheïst te zijn: zowel moslims als Christenen mediteren.