Een ontspannende massage in je bedrijf?

Posted: June 13, 2017 By:

Een massageprogramma in je bedrijf of kantoor, levert zowel voordelen voor je bedrijf als voor je medewerkers. Dat het nu op regelmatige basis gebeurt of op vraag van een personeelslid, een ontspannende massage verhoogt de productiviteit, werkplezier en gezondheid.

Enkele andere voordelen van een korte ontspannende massage in je bedrijf:

  • – Participatie: 99 % van de werknemers is te vinden voor een massage tijdens de werkuren;
  • – Kostprijs: een massage van 15 minuten is goedkoper dan het voorzien van dranken voor de werknemers;
  • – Effectiviteit: kort na de massage is er al resultaat en dat houdt makkelijk een week aan;

Een bedrijfsmassage verbetert de productiviteit

Een recente studie in American Psychologist gaf een groep werknemers een rustpauze van 15 minuten; een andere groep kreeg een massage van 15 minuten. De groep die de massage ontving, presteerde achteraf beter op gebied van creatief denken en was minder vermoeid.

De vermindering van stress bestrijdt absenteïsme en maakt het team competitief. In de Verenigde Staten groeit het aantal bedrijven die massagetherapie opnemen in hun programma zienderogen. Enkele bekende multinationals waar massage voorzien wordt: The Weather Channel, Delta Airlines, IBM, Deloitte and Touche, …

Een bedrijfsmassage houdt de werknemers gezond

Zowel gezondheid als welzijn wordt gestimuleerd. Massage vermindert ook de bloeddruk, arthritis, nek- en hoofdpijn. Zelfs de weerstand wordt verhoogd zodat werknemers minder vlug ziek worden. Massage speelt ook een belangrijke rol bij computer- gerelateerde ziekteverschijnselen.

Een bedrijfsmassage vermindert stress

Werkstress en gerelateerde problemen kosten bedrijven in de Verenigde Staten ongeveer $ 200 biljoen per jaar (American Institute of Stress and the American Psychological Association. Werknemers voelen zich na een massage minder gestresseerd. Ontspannen werknemers kunnen beter samenwerken. Bovendien wordt onrust en vijandigheid verlaagd.

Meer inlichtingen? Neem gerust met ons contact op en we bekijken op welke wijze we massage kunnen integreren in je bedrijf.